Yhdistys

 

Pohjois-Suomen Terraarioeläinharrastajat ry on syksyllä 2016 perustettu yhdistys. Yhdistys on perustettu palvelemaan ensisjaisesti Pohjois-Suomen harrastajakuntaa, vaikka jäseniä onkin Etelä-Suomea myöten. Tarkoituksemme on saada yhdistykseen aktiivisia jäseniä mukaan kehittämään ja laajentamaan toimintaamme. Haluamme levittää tietoutta harrastusta koskevista asioista teemapäivien ja muiden tilaisuuksien avulla ja näin ollen ylläpitää terraarioeläinharrastusta alueellamme.

 

Alla hallituksen kokoonpano lyhyine esittelyineen:

 

Puheenjohtaja Markus Dahlström markus@psteh.net
Varapuheenjohtaja, rahastonhoitaja Saana Senbom saana@psteh.net
Sihteeri Anne Kaasalainen anne@psteh.net

 

Markus on 37-vuotias Oulussa asuva, päivätyökseen IT-asiantuntijana toimiva kaveri. Vaimo pitää miehen ojennuksessa samalla, kun 8- ja 10-vuotiaat lapset huolehtivat siitä, ettei arki ole hiljaista. Kotoa löytyy parta-agamia, kääpiöparta-agamia, viljakäärmeitä, kuningaspytoneita, harjasgekko, leopardigekkoja sekä akattikotiloita. 
Terraarioeläinten lisäksi löytyy koira, akvaario, hamstereita, hiiriä, sekä kaksi rottaa. Markus harjoittaa yhdessä Saanan kanssa pienimuotoista kääpiöparta-agamien kasvatustoimintaa. Hallituskokemusta Markukselle on kertynyt useamman vuoden jatkuneen asunto-osakeyhtiön hallituksen puheenjohtajuuden ansiosta.
 

Saana on 32-vuotias Torniolainen. Hänen perheeseen kuuluu eläinten lisäksi mies ja 10-vuotias tytär. Vuosien varrella Saanalle ovat tulleet tutuiksi mm. seuraavat lajit; parta-agama, iguaani, madagaskarin päivägekko, leopardigekko, harjasgekko, viljakäärme, kääpiöparta-agama, kreikanmaakilpikonna, nelivarvaskilpikonna, amazonin puuboa ja arovaraani. Näistä lajeista hänelle rakkaimmiksi ovat osoittautuneet parta-agama ja kääpiöparta-agama, joita Saana on pienimuotoisesti muutaman vuoden kasvattanut. Lisäksi tietotaitoa on kertynyt yleisimmistä terraariossa lemmikkeinä pidettävistä lajeista niin käärmeistä, liskoista kuin vaikkapa hämähäkeistä ja sammakoistakin. Saana on myös toiminut vuosia terraarioeläimiin keskittyvän keskustelusivuston moderaattorina ja ollut mukana maanlaajuisessa yhdistystoiminnassa.

 
Anne on 40 vuotias oululainen, joka työskentelee eläinten parissa. Kotona viihdyttää isännän ja kahden teinin lisäksi kymmenkunta viljakäärmettä, juovabasiliski,
4 koiraa, 4 kissaa sekä hevonen ja poni. Harrastuksen parista tuttuja lajeja myöskin leopardigekot (kasvatustoiminta), berberinskinkit, arovaraanit, muurigekot, kuningaspytonit ja lähes kaikki jyrsijät. Kasvatustoimintaa tällä hetkellä ainoastaan viljakäärmeiden osalta.