Älä hylkää herppiä!

-Askarruttavatko sinua ongelmat oman eksoottiseksi luokiteltavan eläimesi kanssa? (Matelijat, sammakkoeläimet, hämähäkit, hyönteiset, yms. herpit)

-Epäiletkö että et omaa riittävästi tietoa eläimen tarpeista, kuten esimerkiksi lajikohtaiset terraariovaatimukset ja ruokintaan ja eläimen hyvinvointiin liittyvät tarpeet?

-Tuntuuko että eläimesi käyttäytyy poikkeavasti, eli käytös ei olekaan sitä mihin olet tottunut tai se ei vastaa alunperin saamaasi tietoa sen käyttäytymisestä?

-Epäiletkö ettei eläimesi saa sille lajityypillistä ravintoa tai olet muuten epävarma lajin ravintovaatimuksista?

-Tuntuuko siltä, että eläin ei ajan kuluessa olekaan enää sellainen kuin sinulle on sen kerrottu olevan? Se käyttäytyy toisin, ruokahalu muuttunut, kasvanut odotettua enemmän / vähemmän?

-Onko rakkaan eläimesi ja sen tarpeista huolehtimisesta tullutkin työlästä ajan myötä? Oletko harkinnut tai päätynyt siitä luopumiseen? Tuntuuko että kukaan ei voi auttaa?

Mikäli jokin edellämainituista tuntui herättävän ajatuksia, voit olla meihin yhteydessä matalalla kynnyksellä. PSTEH:ssa on monenlaisten eri terraarioeläinlajien harrastajia ja sen kautta myös apu lähellä useimmiten jopa kiperimpiinkin kysymyksiin tai elämäntilanteisiin.
Autamme selvittämään tarvittaessa esim. herppien lajikohtaisia CITES-säädöksiä, alueellisia eksoottisiin eläimiin erikoistuneita eläinlääkäreitä sekä apuja ongelmatilanteisiin ja pitovaikeuksiin. Jollemme kykene auttamaan suoraan yhdistyksemme kautta niin pyrimme selvittämään ja ohjaamaan avuntarvitsijan oikeaan paikkaan.

Hädän hetkellä olemme valmiita ottamaan eläimen hoiviin ilman, että siitä tarvitsee tuntea syyllisyyttä. Joskus eläimestä on vaikea luopua vaikka se olisi tilanteessa oikein jollei siitä kykene tai jaksa enää huolehtia sen ansaitsemalla tavalla. Kukaan ei pysty ennakoimaan esimerkiksi äkillisiä elämäntilanteiden muutoksia ja usein herpeissä on lajeja jotka elävät 20 tai jopa 60 vuotta.
Eksoottiset lemmikkieläimet ovat joskus hyvinkin haasteellisia ja monet ottavat niitä itselleen tietämättä niiden todellisista vaatimuksista. PSTEH:ssa emme halua syyllistää ketään, sillä joillekkin ensimmäinen / ensimmäiset herpit ovat niitä joiden lajikohtaisista vaatimuksista ei hirveästi vielä tiedetä, tai osata etsiä hoito-ohjeita luotettavista lähteistä.

Herppien lahjoittajia/myyjiäkin löytyy jotka eivät osaa antaa oikeaa informaatiota lajin hoidosta, yleensä tietämättömyyttään. Lisääntynyt tutkimustieto eläinten luonnollisista ympäristöistä ja niiden elintavoista antaa meille koko ajan parempaa tietoa siitä, miten voimme paremmin hoitaa eläimiämme mahdollistaen niiden hyvinvoinnin ja terveyden terraariossa.

Haluamme auttaa sinua kaikin mahdollisin tavoin, jotta elämä tällaisen eksoottisen eläimen kanssa sujuisi luontevasti ja voisit olla mukana mahtavassa harrastuksessa monien muiden tavoin. Apu on monesti lähempänä kuin arvaatkaan!
Yhteydenoton avulla voit saada paljonkin apuja ja tietoa sekä tukea harrastuksen parissa. Myös eläimestä luopumiseen on mahdollista saada tukea ja neuvoja. Olet myöskin tervetullut yhdistyksemme jäseneksi ja oppimaan lisää yhdessä kanssamme vastuullisesta herppiharrastuksesta.