Yhdistys

Pohjois-suomen terraarioeläinharrastajat ry eli PSTEH ry on perustettu syksyllä 2016 palvelemaan ja edustamaan ensisijaisesti Pohjois-Suomen herppiharrastajakuntaa. Tavoitteemme on yhdistää matelijoista, selkärangattomista ja sammakkoeläimistä kiinnostuneita harrastajia Pohjois-Suomessa, missä etäisyydet asettavat haasteita verkostoitumiselle.


Pyrimme verkostoitumaan ja tekemään yhteistyötä erilaisten tahojen kanssa kuten vastuulliset eläinkaupat, löytöeläinpalvelut, eläinsuojeluyhdistykset sekä muut herppiharrastuksen yhdistykset. Järjestämme yhteistyökumppaneiden kanssa mm. erilaisia tapahtumia kuten matelijapäivät ja erilaiset teemapäivät. Toteutamme myös pyynnöistä erilaisia tapahtumia/koulutustilaisuuksia mm. kouluilla ja päiväkodeilla. Tarjoamme ajantasaisia hoito-ohjeita sekä opastamme herppeihin liittyvissä asioissa. Kuulumme myös jäsenyhdistyksenä Suomen eksoottisten eläinten harrastajayhdistysten liittoon, jossa yhdessä SEEL:n sekä muiden jäsenyhdistysten kanssa pyrimme edistämään eksoottisten lemmikkien hyvinvointia sekä turvaamaan vastuuntuntoisen harrastamisen jatkumista Suomessa.

Yhdistykselle valitaan vuosittain seuraavan vuoden hallitus sääntömääräisessä syksyn vuosikokouksessa. Hallituksessa jokaisella hallituksen jäsenellä on omat päävastuualueensa. Lisäksi tarvittaessa muodostetaan erilaisia työryhmiä, jotka vastaavat ko. työryhmän toimeksiannon hoitamisesta. Yhdistyksessämme myös jäsenet osallistuvat halutessaan toimintaan ja kehitykseen, ja esimerkiksi työryhmiin ovat tervetulleita myös hallituksen ulkopuoliset jäsenet.

Toivomme että saamme tulevaisuudessa lisää jäseniä herpeistä, herppiharrastuksesta ja yhdistystoiminnasta kiinnostuneista henkilöistä. Toimintaan saa halutessaan osallistua, mutta pakollista se ei ole. Jos sinulla on jo osaamista yhdistystoiminnasta, nettisivuista, taloushallinnosta tms niin se olisi ihan huippua, mutta tarvittaessa opastetaan alusta alkaen jos innokkuutta löytyy. Kukaan ei jää hommien kanssa yksin.